fredag den 29. juni 2012

For godt et år siden købte jeg en hel cone lyserød - jo lyserød - uld/silke. Jeg regnede med, at mine piger skulle have strikket bluser og ponchoer af det - men jeg forregnede mig og jeg må erkende, at her i familien har kærligheden til hjemmestrik indtil videre ramt mig og kun mig.

Jeg må igang med lyserødt til mig selv. Men  altså ... lyserødt?

Jeg har listet mig omkring garnet i et halvt års tid og nu har jeg så bestemt mig for, hvad der skal blive af det - eller noget af det - den stribede Driftwood af Isabell kraemer.

Jeg synes, trøjen er flottest i striber - men jeg er bange for, at jeg kommer til at ligne en lille humlebi, så den bliver ensfarvet i stedet .... måske.

onsdag den 27. juni 2012

Jeg har fået en strikkemakker. En lille en af slagsen. Lea har i et stykke tid siddet ved siden af mig, når jeg strikker og fulgt lidt med. I går fandt hun garn, hun kunne lide i mine garnkurve og et par strikkepinde, og så gik vi igang.
Nogen gange trækker hun næsten ikke vejret - efterfulgt af en dyb indånding. Jeg kan huske, at jeg selv sad ved siden af min mor, da jeg lærte at strikke. Jeg kan huske de alt for stramme masker, et strikketøj, der bugtede sig med huller og ufrivillige ind- og udtagninger og min mor, der jævnligt udredede maskerne, så det stadig fungerede. Og nu sidder min datter ved siden af mig ....... strik er meget mere end bare masker (-: 

tirsdag den 26. juni 2012

Colours and Circles Shawl er færdigt. Størstedelen er strikket af uld/bomuld fra Garnudsalg og det er SÅ blødt. Jeg regner med at bruge sjalet sammen med en en hvid tunika f.eks. Det har været sjovt at strikke - nemt - og anderledes med cirklerne. Mens jeg strikkede, funderede jeg lidt over, om mon ikke metoden til at strikke cirklerne er den metode, der hedder intarsia - jeg tror det. Jeg er mutters alene hjemme, så jeg har selv måtte tage bilederne - derfor er sjalet uden indhold (-: - her er det:




lørdag den 23. juni 2012

YES - så er Helga Isagers opskriftssamling "Bird Collection" kommet på Nordjyllands Bibliotek.

Parrot

Tørklædet "Parrot" er dermed rykket 3 måneder nærmere. 3 måneder er ventetiden på hæftet, men dem tager jeg gerne med. Så har jeg også lidt tid til at fundere over, hvilke garnrester, jeg skal bruge.
Mit projekt med at få bund i kurven med rester griber om sig. Det er faktisk sjovt - man bliver helt bidt af det - det kan anbefales :-) ...... ok, altså, før jeg lyder helt frelst, så indrømmer jeg, at jeg overvejer indkøb af en LILLE SMULE lyst garn til sjalet, men kun en lille smule ... (-:

fredag den 22. juni 2012


I dag var jeg i Ikea for at købe stof til opslagstavler, som jeg skal have lavet til Idas værelse. På vej igennem forretningen faldt jeg for en kaktus. Det er år og dag siden, jeg har haft sådan en, men den kom med mig hjem, og jeg har plantet den i en høj, sort skjuler.

Jeg havde en fin orkidé i skjuleren før, men jeg må nok indrømme, at jeg er til kaktusser og det mere rå - jeg har plantet kaktussen lavt i skjuleren, og det er mit fromme ønske, at jeg kan holde liv i den, indtil den bliver en stor fin kugle

Jeg nyder at være hjemme igen efter tre dage på det danske gymnasium i Aabenraa. Det er en skøn by, jeg faldt fuldstændig for den - fjord, toppede brosten og et dejligt caféliv - skønt sted. Jeg fik ikke strikket særlig meget, men noget blev det til, mere om det i morgen (-:

mandag den 18. juni 2012


Nu har jeg jo en kraftig tendens til at filte mit strikketøj for tiden- nogen gange med held og andre gange uden held - men altid - ALTID - uden at have villet det  (-:

Jeg tænkte, at jeg måske ligeså godt kunne udnytte mine naturlige anlæg for kunsten og har i den anledning forelsket mig i den her lille taske
Jeg er vild med den - farve og det hele - love it!

Nå, men, jeg skal til at have pakket færdigt, så jeg kan nå toget til Aabenraa til en lille uge i det sønderjyske som censor med mange elever og eksamner.

søndag den 17. juni 2012

Hvor er det skønt - det her sjal.
De sidste to projekter, jeg har strikket, har været strikket af garnrester. Jeg har lovet mig selv, at jeg først køber nyt garn, når jeg har brugt af det garn, jeg allerede har.
Mit næste projekt bliver det her tørklæde:

Jamen, er det ikke bare flot? Jeg har fundet det på Ravelry - Colours and Circles Shawl
Jeg skal til Aabenraa og være censor næsten hele ugen. Togturen derned tager 4-5 timer, så nu har jeg strikketøj til turen og de lange aftener på hotellet (-:

Jeg vil strikket det af de her rester:

Alt sammen Blackhill garnrester fra Garnudsalg.dk
Den mørkegrå store er uld/bomuld.
Den brune og den lilla er uld/cashmere
Den lyseblå, den grønne og den pink er ren uld


Jeg har frosset noget på det sidste. Om morgenen på vej til arbejde har jeg været hyllet ind i uld for at holde varmen og det huer mig ikke. For mig er det sommer - uanset temperaturen ..... men kors, hvor er det koldt. Jeg er blevet færdig med en lille top, som jeg tænker, jeg kan have på uden på en t-shirt. Et par cargo bukser til - så vil jeg være parat til den danske sommer.
Opskriften er fra Håndarbejdets Strikkemagasin, nr. 04/2012 (lånt på biblioteket). Modellen er lavet af Cornelia Tuttle Hamilton og den er nem og meget hurtig at strikke (3 dage).
Garn: uld/silke fra Garnudsalg.dk
Garnforbrug: 180 g
Strikkefasthed: 16 masker/10 cm

onsdag den 6. juni 2012


Colour Affection er endelig færdig - finally!

Jeg har strikket og strikket og strikket og str......... tæt på 500 masker til sidst ...... åh, hvor var det hårdt at komme igennem - 10 minutter om en pind - i grunden ikke meget, men pyha - det ville være synd at sige at jeg grinte meget.

Nå, bæstet blev færdigt og det var gigantisk - jeg målte det ikke, skyndte mig at putte det i vaskemaskinen. Og - det ved jeg nu - glemte at ændre centrifugeringen - så ud kom et mindre sjal. "Det er løgn, det her" tænkte jeg, men da jeg kiggede nærmere på sjalet, så er det faktisk blevet godt......... Størrelsen passer mig godt, det er hammerblødt, kanterne (som mange klager over på Ravelry) er flotte - det vejer næsten ingenting - Jeg er glad og vældig tilfreds - held i uheld - jeg elsker mit nye Colour Affection sjal
Selv bagsiden af sjalet er pænt. Jeg er glad.

Jeg har strikket med en tråd på pinde 3,5. Jeg har brugt garn, jeg havde liggende; uldgarn fra Duo, Blackhill uld og Blackhill uld/bomuld fra Garnudsalg