fredag den 30. marts 2012

PÅSKEFERIE :-D
Så kom den endelig - påskeferien. Efter endt arbejde, lige efter jeg satte mig ind i bilen for at køre mod Aalborg, ringede jeg til Garnudsalg.dk for at spørge om jeg kunne smutte forbi og hente det garn, jeg havde bestilt. Klokken var i nærheden af 15.00, så jeg havde halvt om halvt ventet, at det lille firma var lukket. Heldigvis var der stadig åbent, så jeg kunne starte ferien med et besøg på det hyggelige lille lager og køre resten af vejen hjem, mens jeg skottede til mit nyindkøbte garn, der lå på forsædet ved siden af mig.




Lyst uld - Chunky. Det er lækkert og dufter af spindolie. Jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg elsker den duft. Garnet skal ende med at blive en Comfort Cardigan - jeg ødelagde den første, jeg strikkede, så jeg er hoppet på opskriften igen og skal til at strikke samme model igen.


mandag den 26. marts 2012

Jeg fandt troldhasselgrenene her, da jeg var rundt i garagen i går for at finde den lille metaldims, jeg bruger, når mælkebøtterne står for tur. Jeg brugte grenene sidste år til borddækningen til Frederiks konfirmation. Jeg nænnede ikke at smide dem væk den gang - jeg synes, de snor sig så finurligt og er så flotte, så jeg gemte dem. De er kommet indenfor og pynter i kurven. De er måske blevet sådan lidt ..... umoderne, men jeg elsker dem. De skal kun dekoreres, hvis børnene kommer hjem med noget påskepynt, ellers skal de have lov til at stå og sno sig og pynte i al deres enkelhed.

søndag den 25. marts 2012

FORÅR (-:
Kaffe på terassen. Trøje, gummistøvler og havevejr.
Jeg er begyndt på en ny cardigan - Que Sera - af Kirsten Kapur. Jeg har aldrig strikket en hel cardigan i ren lace før, så jeg er spændt på resultatet. Jeg strikker i garn fra Garnudsalg.dk. Det er det samme garn, jeg brugte til ponchoen fra Vogue. Jeg kan se, at det er udsolgt på deres hjemmeside - det er et lækkert garn - rustikt og blødt. Jeg er egentlig ikke til lace - synes, det er sådan lidt damet, men jeg kan faktisk godt lide det, når garnet er rustikt og pindene store. Jeg strikker på pinde 5.5, så det går derud i jævnt og sindigt trav.


.

søndag den 18. marts 2012

Lige på falderebet - før weekenden er ovre, vil jeg vise det andet hylster til mobiler, jeg har strikket i dag. Lea ønskede sig et i lyseblå og det fik hun.  Hun har selv bestemt øjnene og det lille hjerte i højre hjørne - en sød detalje, synes jeg.
Mens jeg har syet hylsteret sammen og sat perler på, har hun stået ved siden af og syet på små julenisser, jeg havde liggende i sykurven - det har været så hyggeligt.


Jeg troede igrunden, at jeg havde vasket så meget strik, at det der med at ødelægge tingene i vask var et overstået kapitel. Det er det så ikke..... Min Comfort Cardigan ser i dag sådan her ud .....
Størrelsesmæssigt er den gået fra M til 10 år. For at arbejdet ikke var helt spildt prøvede jeg at overtale min datter til at overtage cardiganen - lykkedes ikke, kan jeg fortælle (-:
Efter indlægget her er skrevet, vil jeg skynde mig at smide cardiganen i skraldespanden, så jeg ikke hele tiden bliver husket på den tid og de penge, jeg har brugt på projektet :-D





Dagen har også bragt et godt lille projekt - et lille etui til Idas Ipod. Opskriften er meget, meget nem at gå til. Det tog en time, og så var projektet færdigt. Min yngste datter har fundet en blå uld frem fra gemmerne - det skal hendes strikkes af.

mandag den 12. marts 2012



Jeg har haft en travl - fantastisk dejlig - dag. Fuld af dejlige elever, der bare så gerne vil deres uddannelse og fuld af hjælpsomme kollegaer. Det gør mig lidt ydmyg og får mig til at huske at værdsætte det positive. Oven i det har jeg købt kjole til min søns konfirmation. Jeg overvejer pt om jeg kan få mig selv til at tage billede af mig selv i skruddet og uploade det - er gået i tænkeboks ....... Noget, jeg dog er helt sikker på, er at jeg skal have strikket en cardigan til kjolen - tænker i de her baner

I det her garn

Orange 28/4

cashmere/uld fra Garnudsalg.dk

søndag den 11. marts 2012


Så er den ved at være der - Comfort cardiganen. Den er lækker blød og har været nem at strikke. Garnet er dog for blødt til modellen. Når jeg prøver den, smyger kraven sig omkring halsen på mig, den står ikke op, som på originalen. Det gør dog ikke så meget, for cardiganen er stadig smart.

Der skal dogmestrik til, før jeg er færdig.
Jeg skal have ændret ribdelen forneden. Den er for lang og lommerne sidder derfor alt for langt nede. Jeg skal bøje mig ned for at få hænderne i dem, så det dur ikke. Jeg trævler ribkanten op og fjerner lommerne og så skal der lige snuppes en 3-5 cm af længden.
Forårsfornemmelserne kribler langt ned i storetæerne hos mig. Sådan har det været i et par uger. Jeg er på andet hold af perlehyancinter og nyder lige nu de fine hvide af slagsen. I går var solen særligt afslørende - vinduerne var pludselig meget grå, og den sol, der kom ind i rå mængder, afslørede, at jeg trængte til en ny voksdug på langbordet. Den blev indkøbt i Stof og Stil og så over til den lokale købmand efter flere perlehyancinter (-:

Jeg er tilfreds og tilpas, når jeg sidder ved bordet med mit strik og min kaffe.

fredag den 9. marts 2012



Jeg har set frem til i dag lige siden mandag. Det er nemlig ferie-/fridag i dag. Jeg sidder i sofaen, strikker på det sidste af Comfort Cardigan og ser "Aller elsker Raymond" - yndlingsserien. Jeg planlægger en caffe latte og nyder stilheden i huset. Jeg prøvede cardiganen i går. Lea kiggede begejstret på mig: "Hvor er den pæn, jeg tror, du har tabt dig en smule - dine bryster er større end din mave" ...... tror, det bliver en yndlingscardigan :-D

lørdag den 3. marts 2012

Comfort cardiganen er let at strikke, så let, at jeg strikker forkert igen og igen, fordi jeg ikke koncentrerer mig. Den ene retmaske tager den anden og lige pludselig har jeg strikket forbi en ind- eller udtagning. Garnet er lækkert og pindene er str. 5,5, så jeg nyder processen til trods for at den nogle gange går lidt tilbage.

Jeg har i ugens løb købt et lille oliventræ. Det har stået på ønskelisten i lang tid, og da jeg fik taget livet af en plante i vindueskarmen blev det lille træ indkøbt. Jeg er vældig tilfreds og synes at det rå lille træ står godt til lerskjuleren.